Nationaal Congres BelastingZaken

Vrijdag 1 november 2019

Van der Valk Utrecht

Sprekers

Plenaire spreker

 • mr. Almer de Beer
  Belastingadviseur, Grant Thornton

  Almer de Beer is als belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton in Rotterdam. Zijn dagelijkse praktijk bestaat voornamelijk uit het adviseren van ondernemers en DGA's in het Midden- en Kleinbedrijf. Daarnaast publiceert hij geregeld in fiscale vakbladen en verzorgt webcolleges. Almer is lid van de redactieraad van BelastingZaken.

 • mr. Carola van Vilsteren
  Btw-adviseur, Van Vilsteren BTW Advies

  Carola van Vilsteren is btw-adviseur en eigenaresse Van Vilsteren BTW Advies te Heelsum. Na haar rechtenstudie aan de universiteit van Tilburg werkte zij eerst een aantal jaren als BTW-adviseur bij diverse belastingadvieskantoren. In 2003 startte zij met haar eigen bedrijf. Carola is lid van de redactieraad van, schrijft artikelen voor BelastingZaken en verzorgt regelmatig cursussen en webcolleges.
   

 • mr. Heleen Elbert
  Zelfstandig fiscaal-jurist

  Heleen Elbert is een zeer ervaren fiscaal-jurist en heeft ruime praktijkervaring als belastinginspecteur en belastingadviseur. Zij geeft regelmatig lezingen over een breed scala aan onderwerpen. Zij heeft zich gespecialiseerd in autobelastingen,waarop zij ook is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit.

Sessiesprekers

 • mr. Arthur Kan
  Advocaat - KanPiek Fiscale Advocatuur

  Arthur Kan is fiscaal advocaat en partner bij KanPiek Fiscale Advocatuur. Hij is gespecialiseerd in het fiscale boete- en strafrecht.  Arthur heeft veel ervaring in het oplossen van complexe fiscale discussies, zowel in als buiten de rechtszaal. Hij staat in dat verband regelmatig belastingadviseurs bij die worden geconfronteerd met claims van toezichthouders en ontevreden cliënten.

  Arthur publiceert veelvuldig in de media en vakbladen. Hij geeft daarnaast regelmatig presentaties en cursussen over actualiteiten binnen de fiscale advocatuur.

 • mr. Jan-Bertram Rietveld
  Partner People Advisory Services EY

  Jan-Bertram is loonbelastingspecialist bij EY. Als partner is hij verantwoordelijk voor de praktijkgroep loonheffingen En sociale verzekeringen. Jan-Bertram adviseert werkgevers, ondernemingsraden en cao-partijen over fiscale aspecten van arbeid, waaronder aandelenregelingen, werkkostenregeling, cao’s en de wet dba. Hij begeleidt werkgevers bij looncontroles door de Belastingdienst. Jan-Bertram heeft veel publicaties over loonheffingen op zijn naam, was hoofdredacteur van het Jaarboek Arbeidsvoorwaarden en Medezeggenschap, de Elsevier loonalmanak, Elsevier Salarismagazine en het tijdschrift Salaris. Daarnaast treedt hij regelmatig op als spreker en dagvoorzitter bij diverse symposia over loonheffingen en arbeidsvoorwaarden. Jan-Bertram is lid van de sectie loonheffingen van de NOB.

 • mr.dr. Chris Dijkstra
  Directeur van The Watermill Tax & Advisory

  Mr. dr. Chris Dijkstra is directeur van The Watermill Tax & Advisory. Hij is fiscaal en financieel adviseur voor het familiebedrijf, met een specifieke focus op estate planning, bedrijfsopvolging en vastgoed.

  Ook is Dijkstra docent/onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De belastingheffing van natuurlijke personen (inkomstenbelasting, schenk- en erfbelasting en overdrachtsbelasting) heeft in het bijzonder zijn aandacht.